| Tiramisu vollkorn babapiskótával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g Mascarpone 2 x 200 g ( 2 pohár ) készen kapható vaníliás-tejszínes pudding 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 2 dl mokkakávé + 2 mokkacukor 1 dl rum (esetleg helyette rumaroma ) 1 doboz teljes kiőrlésű liszttel készült babapiskóta ( ha nem kapható : 3 tojásból piskótát sütni teljes kiőrlésű liszttel+késhegynyi sütőporral ) 3 evőkanál cukrozatlan, natur kakaópor egy nagyobb üvegtál Elkészítés: Krém: A mascarponét, 2 pohár kész vaníliás pudingot, a porcukrot, vaníliás cukrot jól elkeverjük. A mokkakávét, a mokkacukrot összeöntjük a rummal( vagy aromával ). Rétegeket készítünk: piskóta egymás mellé lerakva meglocsoljuk a rumos mokkakávéval rákanalazunk kb. 3 cm vastagon krémet és óvatosan elsimítjuk a krémet meghintjük kakaóporral jön a következő piskótasor stb. Az utolsó réteg krém legyen, amelyet ismét beszórunk egy finon szűrő segítségével kakaóporral. Lehet mintát is szórni ( szív, szám, fenyő stb. ) Tanácsok: Egy éjszakát álljon a hűtőszekrényben! Jól fagyasztható, kiengedés egy éjszaka hűvős helyen. Mivel tojás nincs benne, hűtőben tárolva 3 napig is fogyasztható, csak jobb lesz. Nem kalóriaszegény, esetleg a cukor folyékony édesítővel kiváltható. Jó étvágyat kívánok hozzá! KÉP a naplóm 17. 18. 19. és 184. bejegyzésénél. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: kovacserika2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |