| Tiramisu torta 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 9-10 ek. cukor néhány gramm kakaó a tetejére 4 ek. liszt 100 g Rama 3 dl tej 4 db tojás 1 csokis pudingpor 2 x 200 g habtejszín 250 g mascarpone Elkészítés: 1.Süssünk meg egy piskótát. Szétválasztunk 4 tojást és a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd beleteszünk 4 evőkanál cukrot, 4 tojássárgát, 2 evőkanál vizet és ezzel is verjük egy kicsit, amíg elkeveredik. Ezután 4 púpos evőkanál lisztet elkeverünk egy fél csomag sütőporral, majd a lisztet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba, de vigyázzunk, nehogy összetörjön. Ezután egy kerek tortaformába öntjük, forró sütőbe tesszük és megsütjük. 2.Barna Krém: felforralunk 3 deciliter tejet, majd beletesszük a 3 evőkanál cukorral, egy kávéporral és néhány kanál tejjel elkevert pudingport. Megvárjuk amíg felforr a puding, kikeverjük 100 g Ramával, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni, amíg langyos nem lesz. Ekkor rákenjük az alsó lapra, majd ráteszünk egy réteg piskótát. 3.Tejszínhab: felverünk 400 g lehetőleg hideg, mert akkor keményebb lesz, habtejszínt kemény habbá, majd beleteszünk 2-3 evőkanál cukrot ízlés szerint és belekeverünk még 1 doboz (250 g) mascarponét is. Addig verjük, amíg kemény nem lesz. Ezután rákenjük a fele tejszínhabot és ráborítjuk a felső tortalapot is. 4.A tetejére és az oldalára rákenjük a maradék tejszínhabot, majd a torta tetejére kakaóport szórunk. A hűtőbe tesszük néhány órára és azután felszeletelve tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |