| „Tepsis” krumpli receptLevesek Hozzávalók: 6 szelet hús 1.5 kg krumpli 2 fej hagyma 6 cikk fokhagyma só bors 2db édes paprika 1 zacskó szeletelt bacon 0,5 dl olaj zsemlemorzsa Elkészítés: Legtöbbször nyúl hasából készítem, ehhez előző este befűszerezem, és húspuhító fűszersót is szórok rá. Ha más húsból készül akkor kiklopfolom és sima só szükséges. Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom) Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a megpucolt, felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom) hagymát, fokhagymát. Jöhet szorosan egymás mellé a husi (ráöntöm a levet is, amit eresztett), rá a paprika csíkokra vágva és egyenletesen a szalonnacsíkok. Ezt érdemes több kis darabkára vágni. Hideg sütőbe teszem, 40 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 20 perc sütést igényel. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |