| Teljes kiőrlésű minipalacsinta mézes málnával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 18-20 palacsintához: 2, 75 dl tej 25 dkg teljes kiőrlésű búza liszt 8 g sütőpor 2 tojás 5 dkg olvasztott vaj 3 dkg cukor/nyírfacukor csipet só Mézes málnához: 2 nagy ek. méz 2 nagy marék málna (lehet fagyasztott is) csipet fahéj 1 tk. kukorica keményítő 3 ek. víz Vaj a sütéshez és a tálaláshoz. Elkészítés: A lisztet és sütőport egy tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést csinálunk, beleszórjuk a cukrot, a csipet sót, beleütjük a két tojást és hozzáöntjük a tej felét. Habverővel elkezdjük összeállítani a tésztát, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a maradék tejet. Jól kikeverjük a tésztát. Egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon felhevítünk, teszünk bele egy darabka vajat, majd a tésztából kanálnyi adagokat -én egy nagy evőkanalat használtam- tegyünk a serpenyőbe. 4-5 palacsinta fér el egyszerre. ~1 perc elteltével apró buborékok jelennek meg a tészta felszínén, ekkor egy spatulával megfordítjuk és további ~40-60 másodpercig sütjük őket, míg szép aranybarnák lesznek. Miközben a palacsinták sülnek, elkészítjük a mézes málnát. Egy kis lábasban közepes lángon felmelegítjük a mézet. Rátesszük a málnát -pár szem kivételével-, meghintjük egy csipetnyi fahéjjal és felforraljuk. A kukoricakeményítőt kikeverjük vízzel és a málnához adjuk. Jól átkeverjük, levesszük a tűzről és beledobjuk az egész málnaszemeket is. A palacsintákat még forrón tányérokra halmozzuk, pici vajdarabkákat tehetünk még rájuk, majd a tetejére kanalazzuk a mézes málnát. Gyorsan együk, mert frissen az igazi! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |