| Tejszínes-tormás tengeri halfilé receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg halfilé 1/2 db zellergumó 1/2 karalábé 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 cs. zöldpetrezselyem 2 db vöröshagyma 2 dl száraz fehérbor 1 evőkanál reszelt ecetes torma 10 dkg vaj 1 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál + 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 evőkanál finomliszt 2,5 dl tejszín Elkészítés: A halszeleteket megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és kivajazott tepsibe egymás mellé lefektetjük. A maradék vaj felében megdinszteljük a félbe, majd szeletekre vágott hagymát, a gyufaszál vékonyságra (Juliennre) metélt zöldségeket, kis ideig együtt dinszteljük, majd felöntve a borral, puhára főzzük és ráterítjük a halszeletekre. A lisztből és maradék vajból rántást készítünk, levesszük a tűzről, összekeverjük a tejszínnel, apróra vágott petrezselyemmel, levétől kinyomott ecetes tormával, 1 kávéskanál fűszerkeverékkel és a zöldséges halra locsoljuk. 170 fokos sütőben 40 percig sütjük Rizskörettel tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |