Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-tormás tengeri halfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg halfilé
1/2 db zellergumó
1/2 karalábé
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 cs. zöldpetrezselyem
2 db vöröshagyma
2 dl száraz fehérbor
1 evőkanál reszelt ecetes torma
10 dkg vaj
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál + 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 evőkanál finomliszt
2,5 dl tejszín

Elkészítés:
A halszeleteket megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és kivajazott tepsibe egymás mellé lefektetjük.
A maradék vaj felében megdinszteljük a félbe, majd szeletekre vágott hagymát, a gyufaszál vékonyságra (Juliennre) metélt zöldségeket, kis ideig együtt dinszteljük, majd felöntve a borral, puhára főzzük és ráterítjük a halszeletekre.
A lisztből és maradék vajból rántást készítünk, levesszük a tűzről, összekeverjük a tejszínnel, apróra vágott petrezselyemmel, levétől kinyomott ecetes tormával, 1 kávéskanál fűszerkeverékkel és a zöldséges halra locsoljuk.
170 fokos sütőben 40 percig sütjük
Rizskörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-tormás csirke » Tengeri frittata » Pikáns halfilé » Zöldfűszeres tengeri hal
» Firenzei halfilé » Kapros, krumplis halfilé » Mustáros halfilé » Gombás tengeri hal
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás tengeri halfilé » Halfilé zödségesen » Tengeri halfilé másképpen
» Déltengeri kávé » Tengeri halfilé rizzsel » Rozmaringos halfilé » Tejszínes sült halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.