| Tejszínes-sajtos torta (sütés nélkül) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 175 gramm babapiskóta, omlós keksz vagy darált keksz 75 gramm vaj vagy margarin 1 zacskó zselatin (Lucullus márkájút használtam, amely 20 grammos, de bármilyen jó) 200 gramm natúr krémsajt vagy mascarpone 125 gramm porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1-2 citrom reszelt héja 500 ml tejszín (Hulala) Elkészítés: A kekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk és alaposan összedolgozzuk a kekszmorzsával, egyenletesen egy 28 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A zselatint 3 dl vízzel felmelegítjük, hagyjuk hűlni. A tejszínt felverjük habbá. A mascarponéba beledolgozzuk a porcukrot és belereszeljük a citrom(ok) héját. Amikor a zselatint nagyjából kihűlt, de még nem kezdett megszilárdulni, a mascarponeba öntjük, egyenletesség keverjük. Majd ebbe jöhet bele a tejszín. Ezzel szintén egyenletessé dolgozzuk. Az a legjobb, hogy ha pár keverés erejéig elővesszük a robotgépet, felhabosítjuk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk megszilárdulni. Tanácsok: Az elkészítés nagyon egyszerű. Cserébe egy finom, habos, de szilárd állagú sütés nélküli süteményt kapunk. Számomra az egy citrom héja kicsit kevésnek bizonyult, legközelebb inkább másfél héját fogom lereszelni. Az egyetlen sarkallatos pontja (ami gyakorlott háziasszonyoknak nem is az), az a zselatinnal történő összedolgozás. A vizet a zselatinnal nem kell felforralni. Én addig szoktam melegíteni, amíg az első légbuborékok megjelennek. Utána az egyetlen titok, hogy a zselatint ne hagyjuk megszilárdulni, de ne is forrón dolgozzunk vele. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: SDitti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |