| Tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 5-6 db csirkemell 350 ml főzőtejszín 1/4 kg sajt (igény szerint több is lehet) 1 db darabolt konzervananász só Készülhet még: csirkecombból, pulykamellből, pulykacombból és akár tarjából is. Elkészítés: A csirkemelleket megmosom, kicsontozom és szeletekre vágom. Ha csirkecombból készítem, akkor megfelezem a combot, tarjánál vékony szeleteket vágok (kloffolni is lehet, ha vastagabb). A szeleteket megsózom. Csirke esetén, a bőre alá gyömöszölöm az ananász darabokat, tarja esetén csak rá rakom. Utána ráreszelem a sajtot a húsokra, de úgy hogy jól befedje azokat. Én leginkább trapista vagy karaván sajtot használom erre a célra. A legfinomabb karavánsajttal, hisz annak van egy kis pikáns íze. Legvégül jól megöntöm a főzőtejszínnel.Alufóliába rakom és berakom a sütőbe, 180 fokon 1 -1 1/2 óráig sütöm (akkor másfél óra, ha combból készítem, a vastag hús miatt több időre van szükség). Alufólia nélkül még kb. fél óra míg, szép piros nem lesz a hús. Tanácsok: Ha karavánsajtot használok a sütéshez, akkor mindig megszokták tőlem kérdezni, hogy grilleztem-e a húst, mert annyira ínycsiklandozó. Ezzel a sajttal a legfinomabb (szerintem). Köretként rizsát és majonézes kukoricát szoktam készíteni. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: anaterra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |