Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-sajtos-ananászos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5-6 db csirkemell
350 ml főzőtejszín
1/4 kg sajt (igény szerint több is lehet)
1 db darabolt konzervananász


Készülhet még: csirkecombból, pulykamellből, pulykacombból és akár tarjából is.

Elkészítés:
A csirkemelleket megmosom, kicsontozom és szeletekre vágom. Ha csirkecombból készítem, akkor megfelezem a combot, tarjánál vékony szeleteket vágok (kloffolni is lehet, ha vastagabb).
A szeleteket megsózom. Csirke esetén, a bőre alá gyömöszölöm az ananász darabokat, tarja esetén csak rá rakom.
Utána ráreszelem a sajtot a húsokra, de úgy hogy jól befedje azokat. Én leginkább trapista vagy karaván sajtot használom erre a célra. A legfinomabb karavánsajttal, hisz annak van egy kis pikáns íze.
Legvégül jól megöntöm a főzőtejszínnel.Alufóliába rakom és berakom a sütőbe, 180 fokon 1 -1 1/2 óráig sütöm (akkor másfél óra, ha combból készítem, a vastag hús miatt több időre van szükség). Alufólia nélkül még kb. fél óra míg, szép piros nem lesz a hús.

Tanácsok:
Ha karavánsajtot használok a sütéshez, akkor mindig megszokták tőlem kérdezni, hogy grilleztem-e a húst, mert annyira ínycsiklandozó. Ezzel a sajttal a legfinomabb (szerintem).
Köretként rizsát és majonézes kukoricát szoktam készíteni.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: anaterra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis csirkemell » Tojásos csirkemell » Csirkemell tüzdelve » Könnyű csirkemellcsíkok
» Majoránnás csirkemellfilé » Almába töltött csirkemell » Csirkemell vagdalt » Csirkemelles húspogácsa
» Csirkemell zabtésztában » Csirkemell saláta » Szumátrai csirkemell » Mozarellás csirkemell
» Gyors sajtos csirkemell » Bazsalikomos csirkemell » Hawaii csirkemell filé » Gesztenyés csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.