| Tejszínes citromos krémes - sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg háztartási keksz 7 dkg vaj 35 dkg mascarpone 1 tasak zselatin 1 dl citromos joghurt 3 evőkanál citromlé 1 csomag tejszínes pudingpor 4 evőkanál cukor 5 dl tej 1 citrom Elkészítés: A kekszet apróra törjük és a vajjal elmorzsoljuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A pudingdport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A mascarponét összekeverjük a joghurttal és a citromlével. A zselatint a csomagoláson szereplő előírás szerint feloldjuk és belekeverjük. A kihűtött pudinggal összedolgozzuk a mascarponés krémet és a kekszre halmozzuk. A citromot vékony szeletekre vágjuk a tetejére tesszük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tortalapáttal szedjük ki, mert nem lesz olyan szilárd, hogy könnyedén szeletelhető legyen. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |