| Tejfölös zöldbabgulyás (hús nélkül) receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 2 db vöröshagyma 2 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 késhegynyi őrölt bors 1 evőkanál fűszerkeverék 1 cs. zöldpetrezselyem 3 evőkanál tejföl 1 db tojás finomliszt olaj Elkészítés: A hagymát olajon megdinszteljük, átpirítjuk rajta a karikára vágott zöldségeket, majd hozzáadva a pirospaprikát, felengedjük 2,5 liter vízzel, - ha felforrt beletesszük az 1,5-2 cm darabokra vagdalt zöldbabot, és annak puhulásáig főzzük. A tojásból, 2 tojásnyi vízből, 1 evőkanál étolajból, lisztből galuskatésztát készítünk, beleszaggatjuk a lobogó, forró levesbe, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, végül elkeverjük a tejföllel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |