| Tejfölös-citromos salátafőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: 1 nagy fejes saláta 1 pici hagyma 2 gerezd fokhagyma 3 dl tej 1 kis pohár tejföl fél citrom reszelt héja+leve 2 ek étkezési keményítő vagy liszt só, bors, olaj Elkészítés: Azzal kezdd, hogy felcsíkozod a saláta leveleket, megsózod és leforrázod annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. Nem kell főzni, ennyi pont elég neki, hogy megadja magát neked. Egy másik lábasban pici vajon vagy olajon megpároljuk a felkockázott hagymát és reszelt fokhagymát, és felöntjük 3dl tejjel és ugyanannyi vízzel. Felforraljuk, és behabarjuk a tejföl+pici víz+keményítő elegyével, és ha mártásszerűen besűrűsödött, egy szűrőkanál segítségével a forró vízből átemeljük a mártásba, a szebb időket is látott salátaleveleket. Belereszeljük a citrom héját, belecsorgatjuk a levét, sózzuk, borsozzuk majd higgyünk az ízlelőbimbóinknak! Mert ez a szemnek nem túl szép főzelék nagyon finom! Tükörtojás, rántotta, sült virsli, fasírozott, mind-mind jól passzolnak a főzelék ízvilágához! Tanácsok: Míg ki nem próbáltam én sem hallottam soha salátafőzelékről! De azóta salátaszezonban többször is elkészítem! Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: ? 350 kcal A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |