| Tejbegrízes-meggyes kakaós piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához 4 tojás 4 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor 3 dkg étcsoki pár csepp citromlé vaj és liszt a tepsi kenéséhez a töltelékhez 1/2 l tej 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál cukor 1cs vaníliáscukor 3 dkg vaj 1 üveg meggybefőtt Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: tejbegrízt főzünk a tejből, a darából, cukorral, a vanilinnel. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!). A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük (Hűtőből kivéve könnyebb). A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét. Vajjal kent, liszttel szórt formában (én kapcsos tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit),előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk Az elmosott tortaformát összerakjuk, beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbegríz felét, ráhelyezzük a meggyeket, majd a gríz másik felét és a második lapot. Egy tányért ráteszünk a tetejére, lesúlyozzuk (legalább 1 kg-ot) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. Levesszük a karimát és szeletelve tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |