| Tejbegrízes-cseresznyelekváros torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 4 egész tojás 4 ek. liszt 4 ek. kr. cukor fél cs. sütőpor 1 ek. étolaj Krémhez: 0,5 l. tej 4 púpozott ek. búzadara 2 ek. kr. cukor 10 dkg vaj v. margarin 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A szokott módon piskótát készítünk és egy 22 cm-es csatos tortaformában megsütjük. A kihűlt piskótát jó vastagon megkenjük cseresznyelekvárral, arra simítjuk a tejbegrízes krémet. Tejbegrízt készítünk. Még forrón belekeverjük 4-5 db-ban a vajat és jól kikeverjük vele. Ha kihűlt a krém, a lekvár tetejére simítjuk. Tanácsok: Tetszés szerint díszíthetjük gyümölccsel, színes cukorkákkal, csokimázzal, stb. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |