| Csokicsont receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta:35dkg finomliszt 15dkg porcukor 18dkg vaj 7dkg darált dio(nem muszáj) 1 egész tojás 1 tojássárgája 1 evökanál kakao Töltelék: Sima csokikrém:kakaó vaj cukor vajas-mogyorós krém:20dkg vaj 20dkg porcukor 14dkg darált dió rum párizsi tejszin:1/4l tejszin 7dkg reszelt csokoládé Elkészítés: A tésztához valokat összedolgozzuk,kisodorjuk kb.2 mm vastagságura és felvágjuk 4x6cmes darabokra.Az igy kapott téglalapokat feltekerjük a sütisütö vékony hengereire(a közepe lyukas),és tepsibe téve sütjük.Ha kész,lehuzzuk a csövekröl és ha kihűlt megtöltjük a töltelékkel majd mindkét végüket olvasztott csokoládéba mártjuk utánna pedig csokidarába. Sima csokikrém:Kakaó,cukor,vaj.Kikeverjük és megtöltjük a hengereket.Ettöl nem lesz puha a tészta. Vajas-mogyoró krém:Kikeverjük és megtöltjük a hengereket. Párizsikrém:A tejszint és a csokoládét összeforraljuk,ha kihült(jo hidegen)felverjük és megtöltjük a hengereket.Ettöl a krémtöl megpuhul a tészta. A receptet beküldte: Bugris Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |