Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos tejfölös húsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kisebb csirkemell
2 szép sárgarépa
1 zöldség
2 kanál ízvarázs ételízesítő
1 tejföl
2 kanál liszt
pici tej
ízlés szerint gomba
csigatészta
tárkony

Elkészítés:
A répát zöldséget apróra vágjuk, megpároljuk, felengedjük vízzel, a csirkemellet belerakjuk, fűszerezzük, szokásos módon mint a húslevest. Ha a hús és a zöldégek megfőttek, beleteszünk csigatésztát, és addig főzzük míg félkemény nem lesz a tészta. Míg a tészta fő, addig megcsináljuk a habarást. A habarásba tesszük bele a tárkonyt. Beleöntjük a levesbe, ha felforrt elzárjuk lefedjük, hogy a tészta megpuhuljon.

Tanácsok:
Én ízvarázst használok, persze ugyanolyan jó, a többi ételízesítő is. A húst is egy picit le szoktam kapatni, de nem muszáj nem mindenki szereti. Tárkonyból ha szeretitek jó sokat bele lehet tenni, az adja meg az ízét. Ha gombát teszek bele én mindig dobozosat teszek, azt csak a végén a tésztával együtt.


A receptet beküldte: igynogy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos csirke nyárson » Tejfölös tojás pörkölt » Tárkonyos csirkeragu leves » Tejfölös krumplipaprikás
» Tejfölös csirkepörkölt » Tejfölös lepény » Tejfölös, gombás nyelv » Tárkonyos pulykaraguleves
» Tejfölös-gombás húsfalatok » Sajtos tejfölös cékla » Tárkonyos-mogyorós csirke » Tejfölös toros hús
» Tárkonyos pulykaragu-leves » Tejfölös-tejszínes piskóta » Tárkonyos leves » Tárkonyos vitaminsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.