| Szőlős túrótorta - én változatom receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 evőkanál zselatin; fél csomag mazsola; citromlé; 5-7 evőkanál cukor; 2 dl tejszín; 50 dkg túró; 1 vékony piskótatortalap; 2 fürt szőlő (fehér); 1 csomag színtelen tortazselé; 2 evőkanál cukor Elkészítés: A töltelékhez a túrót és a tejszínt jól kikeverjük, 5-7 evőkanál cukorral, citromlével, és a megmosott mazsolával ízesítjük. A zselatint kb. másfél dl forró vízben feloldjuk, és amikor langyosra hűlt, a túróhoz keverjük. A csatos tortaformába helyezett tortalapra öntjük a túrókrémet, elsimítjuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Utána megrakjuk megmosott, leszárított szőlőszemekkel. A tortazselét összekeverjük 2 evőkanál cukorral, apránként 2 dl vízet adunk hozzá, és felforraljuk. Miután kissé lehűlt, a torta tetejére öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé megszilárduljon. A receptet beküldte: picurka13 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |