| Színes káposztasaláta joghurttal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1/2 kg fehér fejeskáposzta 1/4 kg vörös fejeskáposzta 2 nagy sárgarépa 2 zöldalma 1 nagy lilahagyma opcionális: 1 fej édeskömény Öntet: 5 dl joghurt 1 dl olívaolaj 4 púpozott tk. magos mustár 1 nagy citrom leve 4 tk. méz 2+2 tk. só bors, csipetnyi őrölt koriander Elkészítés: A kétféle káposztát megmossuk, megszárítjuk, torzsáját eltávolítjuk, vékony csíkokra szeleteljük vagy lereszeljük. 2 tk. sóval megszórjuk, nehezéket helyezünk rá, pl. egy tányért, és 15 percre félretesszük. Közben szeletekre vágjuk a hagymát, gyufaszálcsíkokra a megpucolt sárgarépát és zöldalmát (és ha használunk, az édesköményt). Az almára azonnal néhány csepp citromlevet öntünk, hogy ne barnuljon meg. A káposztát alaposan kinyomkodjuk. Az öntethez kézi habverővel simára keverjük a joghurtot, citromlevet, mustárt, sót, borsot, koriandert és a mézet. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. Egy nagy tálba tesszük az összes zöldséget, végül alaposan összeforgatjuk az öntettel. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |