| Szilveszteri savanyított lila hagyma receptSaláták, öntetek Hozzávalók: - 2kg közepes méretű lilahagyma - 2szál zellerlevél az ecetes léhez: víz - 1kiskanál egész feketebors - 1kiskanál koriander mag - 20%os ecet - cukor - só - 1késhegynyi nátrium-benzonát Elkészítés: A hibátlan, megtisztított, megmosott hagymákat tegyük be az üvegekbe, rakjunk közéjük 1-1szál zellerlevelet is, majd töltsük fel vízzel, és a hagymát lefogva, a vizet öntsük vissza a fazékba. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a szemes borsot, a koriandert, sózzuk, cukrozzuk, és erőteljesen öntözzük meg ecettel. Amikor kihűlt a lé, keverjük bele a nátrium-benzonátot, és öntsük a hagymára. Szórjuk még rá 1-1 késhegynyi tartósítószert, majd zárjuk le jól az üvegeket, és a spájzba téve, a polcokon 2-3hónapig hagyjuk állni. Tanácsok: A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, marhasült mellé kínáljuk. A receptet beküldte: Mystral Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |