Tutireceptek.hu fejléc

Szilveszteri savanyított lila hagyma recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 2kg közepes méretű lilahagyma
- 2szál zellerlevél az ecetes léhez: víz
- 1kiskanál egész feketebors
- 1kiskanál koriander mag
- 20%os ecet
- cukor
- só
- 1késhegynyi nátrium-benzonát

Elkészítés:
A hibátlan, megtisztított, megmosott hagymákat tegyük be az üvegekbe, rakjunk közéjük 1-1szál zellerlevelet is, majd töltsük fel vízzel, és a hagymát lefogva, a vizet öntsük vissza a fazékba.
Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a szemes borsot, a koriandert, sózzuk, cukrozzuk, és erőteljesen öntözzük meg ecettel.
Amikor kihűlt a lé, keverjük bele a nátrium-benzonátot, és öntsük a hagymára. Szórjuk még rá 1-1 késhegynyi tartósítószert, majd zárjuk le jól az üvegeket, és a spájzba téve, a polcokon 2-3hónapig hagyjuk állni.

Tanácsok:
A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, marhasült mellé kínáljuk.


A receptet beküldte: Mystral


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hagyma » Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás-gombás karfiol » Sült hagyma
» Hagymás-túrós csirkemell » Hagymás krémsajt » Hagymás virsli » Hagymás sonkás saláta
» Hagymás krumpli egytál » Fokhagymás-gombás spagetti » Lilahagyma lekvár » Fokhagymaleves zsályával
» Szilveszteri puncs » Fokhagyma krémleves 2. » Póréhagymás zöldségleves » Libamáj hagymásan kisütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.