| Mariann sütije receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta:60dkg liszt 20dkg zsír 20dkg porcukor 2 egész tojás 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor 3-4 evőkanál tejföl Krém:1/2l tej 2 csomag vaníliás pudingpor 1 ráma 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor Töltelék:1 kg reszelt alma 2 evővanál vaj 10 dkg cukor 1 teáskanál fahély Elkészítés: A tésztát jól összedolgozzuk ésegy tepsi alján 3 lapot sütünk belőle(kb:15 perc)Közben elkészítjük a krémet.1/2 l tejből és a 2 csomag pudingból megfőzzük az alapot.A rámát,15 dkg porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.Hozzáadjuk az alaphoz.A tölteléknél az 1 kg almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahélyat majd pár percig főzzük. Az első tésztalapot tepsibe rakjuk.Rátesszük a krémet, majd a 2. lapot.Ennek tetejére rakjuk az almát,majd a 3. lapot.1 napra hűtőbe rakjuk pihentetni. Tanácsok: Zsír hejett használható vaj is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: maul-andi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |