| Szedres sajttorta almás alapon receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg zabpehely 4 db alma 1/2 dl olaj 1/2 citrom leve 40 dkg friss krémsajt vagy krémtúró 3-4-5 (ízlés és diéta szerint) evőkanál méz 1/2 citrom reszelt héja 50 dkg szeder (vagy akár eper és málna is jöhet ...) KÉP: NAPLÓMBAN 34.BEJEGYZÉS ALATT. Elkészítés: Az almát lereszelem, meglocsolom a citromlével, összekeverem a zabpehellyel és az olajjal. Negyed órát állni hagyom, hogy a zabpehely az alma nedvességétől megpuhuljon, közben a sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaformát kiolajozok, és a masszát belenyomkodom, 25-30 perc alatt megsütöm. Míg az alap hűl, a krémsajtot/krémtúrót habosra keverem a mézzel és a citromhéjjal, majd a már hideg alapra kenem. A torta tetejét kirakom a szederszemekkel, behűtöm. Tanácsok: Finom, diétás, tojás, liszt és cukor nélkül. Mindenkinek ajánlom, aki súlyproblémákkal küzd és imádja az édességeket :)) Rossamela egyik blogjában találtam a receptet. Köszönet érte. :) A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |