| Szedermámor receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 6 kanál cukor, 4 kanál liszt, 2 kanál kakaó, 1 mokkáskanál sütőpor, A krémhez: 6 dl tej, 1 vanília és egy tejszín pudingpor 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor 25 dkg ráma margarin, áfonya szirup, szeder 3 dl tejszín Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. Kihűlés után félbevágjuk. A krémhez a pudingokat megfőzzük a tejben, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a rámát és a cukrot. (A cukrot ízlés szerint adagoljuk). Felverjük a tejszínt, ebből egy keveset a krémbe is belekeverünk. A krémet a piskóta lapok közé töltjük, belenyomkodjuk a szederszemeket, majd rátesszük a másik lapot és a tetejét, meg az oldalát bevonjuk tejszínnel. Tetejét áfonyasziruppal díszítjük. Tanácsok: Süteményként és tortaként is készíthetjük, formától függően. Én másfél adag piskótából készítettem és 3 lapot csináltam belőle a tortához, így mutatósabb volt. Nagyon finom lett. A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |