| Joghurttorta sárgabarackkal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kekszalaphoz 20 dkg kekszmorzsa (lehet zab, háztartási, teljes kiőrlésű, spekulációs) 10 dkg vaj (olvasztott) 1 ek cukor (de ízlés szerint) A töltelékhez 8 dl joghurt (natur) 2 dl habtejszín 0.5 citromból nyert citromlé 0.5 citromból nyert citromhéj 10 dkg méz (vagy ízlés szerint cukor, édesítő) 2 csomag zselatinfix 410 g barackkonzerv (sárgabarack, vagy bármilyen más gyümölcs) Elkészítés: A darált kekszet összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal, majd egy pohár segítségével kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Nem kell peremet hagyni. A tejszínt felverjük, a gyümölcsöt felaprítjuk. A joghurtot kikeverjük a többi hozzávalóval. Robotgéppel hozzákeverjük a zselatinport, majd a tejszínhabot is (lassú fokozat). A kekszes alapra rakjuk a gyümölcsöt, majd ráönjük a krémet. Minimum 3 órát hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy éjszakát áll szeletelés előtt. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |