Tutireceptek.hu fejléc

Bullárka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához

5 dkg élesztő
0,5 l tej
20 dkg margarin
pici só
2 dl cukor
1 tojás
1 kg liszt
Töltelékhez

20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 dl tej

Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, cukorral, tojással, olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és pici sóval dagasztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukorral és leforrázzuk a deci tejjel. A tésztát 4 felé osztjuk, kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, majd összetekerve újrakelesztjük. Ujjnyi szeletekre vágva muffin papírba tesszük. A tetejét tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. Kb 20-30 percig sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyegolyóbisok » Csokitorta (francia recept) » Cseresznyés kalács dióval » Sütés nélküli sütik:Tiramisu
» Kevert süti » Kekszes sütemény » Kókuszcsemege » Lúdláb torta Katitól
» Francia mákos krémes » Pöttyös diós kuglóf » Gesztenyés rolád » Rétes másképp
» Egzotikus párnácskák » Almás kocka » Epres-balzsamecetes praliné » Csokifondant


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.