| Bullárka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 5 dkg élesztő 0,5 l tej 20 dkg margarin pici só 2 dl cukor 1 tojás 1 kg liszt Töltelékhez 20 dkg darált dió 10 dkg cukor 1 dl tej Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, cukorral, tojással, olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és pici sóval dagasztjuk, majd fél órát kelni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a cukorral és leforrázzuk a deci tejjel. A tésztát 4 felé osztjuk, kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, majd összetekerve újrakelesztjük. Ujjnyi szeletekre vágva muffin papírba tesszük. A tetejét tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. Kb 20-30 percig sütjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |