Tutireceptek.hu fejléc

Görög fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 dl víz
fél teáskanál só
2 evőkanál cukor
fél teáskanál reszelt narancshéj
20 dkg liszt
3 tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vajat a cukorral, sóval, narancshéjjal, vízzel felforraljuk. Állandóan keverve hozzáadjuk a lisztet, addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Kis pogácsa méretűre szaggatjuk, majd forró olajban, gyakran forgatva aranysárgára sütjük. Akkor jó, ha az olaj tetején lebeg.

Tanácsok:
Fahéjas porcukorral tálaljuk.


A receptet beküldte: Magdi8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög gyümölcsleves 2. » Görögdinnye granita » Görög sertésragu » Görög palacsinta
» Görög húsgombócok » Görögös csirkemell » Görög csirkecombok » Cukkinisaláta görögösen
» Görög vagdalt » Görög meggyes » Keftedsz-görög variáció » Görögdinnye
» Körözött görög módra » Lime-os görögdinnyekoktél » Görög citromleves 2 » Görög gyümölcsleves3.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.