| Százforintos receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta "1": 20 dkg liszt 5 dkg porcukor 5 dkg vaj vagy margarin 1 tojás 2 kanál kakaó fél sütőpor kevés tej (0,5-1 dl) Tészta "2": 5 tojásból piskóta Krém: (vajkrém) 20 dkg porcukor 20 dkg margarin 1 dl rum Főzött krém: 4 lanál liszt 0,5 l tej Máz:tortabevonó Elkészítés: Tészta "1": a hozzávalókat összegyúrjuk,a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá úgy,hogy nyújtható tészta legyen belőle.Kettéválasztjuk,és két lapot nyújtunk,majd sütünk belőle papírral bélelt vagy zsírozott lisztezett tepsiben. Tészta "2":5 tojásból piskótát sütünk Krém:a vajkrémhez a hozzávalókat kikeverjük,a főzött krémhez a tej felét felforraljuk,másik feléből a liszttel sima masszát keverünk,majd beleöntjük a forralt tejbe és állandó keverés mellett felfőzzük. Ha kihűlt,a két krémet összekeverjük. A sütemény összeállítása: az egyik barna lapra rákenjük a krém felét,ráhelyezzük a piskótát,majd megkenjük a krém másik felével.Erre kerül a második barna lap. Tetejére csokimázat kenünk. Tanácsok: Az adag a kisebbik,úgynevezett (régi fajta)lemeztepsibe való,gázsütő méretű tepsibe a nyersanyagok 1,5-szeresét kell venni. A piskóta helyettesíthető babapiskótával is,ebben az esetben a piskótát is meg lehet locsolni rummal. Nevével ellentétben rég nem 100 forintba kerül,annál sokkal drágább,de igazi finom,ünnepi sütemény. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Akvamarin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |