| Szambusza ahogy én csinálom receptHúsételek Hozzávalók: Orolt barany - kecske -vagy csirke hus en csirket hasznaltam most. 350gr orolt csirke hus 1 hagyma 1 paradicsom 1 kisebb gerezd fokhagyma olaj so bors kiskanal paradicsompure frissen vagot petrezselyemzold vekony szambuszanak valo teszta amiben felturom/nalunk ezt keszen lehet kapni papir vekonysagu es kb. 30 cm hosszu . Elkészítés: Aprora megvagom a hagymat es az olajon kicsit megfutattom kozben megvagom a paradicsomot kiskockakra es a fokhagymat kinyomom. Rateszem a hagymara a paradicsomot fokhagymat es ossze kavarom sozom borsozom. Par perc utann beleteszem az orolt csirkehust es ujra osszekavarom majd ala ontok egy kis vizet es lefodom addig amig el nem fo a viz rola mert addigra mar a hus is kesz. Ha mar lezartam es keszulok tolteni csak akkor teszem bele a frissen vagot petrezselyemzoldet igy nem fo ki az ize es guszta lesz. Neki allok turogetni haromszogu alaku kis taskakat csinalok es a vegen a tesztat benyomom az utolso tekercsnel igy nem bomlik ki. Nem olajban sutottem ki igy is nagyon finom de most a kedv ugy kerte ,hogy alul az elo melegitett sutobe tettem be.Epp csak megmaszatoltam az olajas kezemel a szambuszakat es beloktem sulni szep aranysargara.Vigyazztam es kukucsoltam nehogy oda kapjon/csak az egyik felet kentem meg. Tanácsok: Szoktam hazilag keszitett tesztaba is bele tenni hust es ugy sutni de legtobbszor a vekony teszta a nyero:)) Bo olajban is lehet sutni ugy is finom. A receptet beküldte: inas_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |