| Szabolcsi almás sertésszelet receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet karaj (csont nélkül) 1 jonatán típusú alma 1,5 dl tejszín vagy tejföl 10 dkg reszelt sajt kevés vaj Elkészítés: A meghámozott, felszeletelt almát vajban megpároljuk. A hússzeleteket kiverjük, enyhén fűszerezzük ízlés szerint és a maradék vajban (amiben az alma volt) mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Az almát kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, rá a hússzeleteket, leöntjük reszelt sajtos tejszínnel és még reszelt sajtot teszünk a tetejére. Aranysárgára sütjük. Tanácsok: Eredetileg sajtos besamellel kell leönteni, de így egyszerűbb. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: 'szti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |