| Svéd „cukor” kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,25 dl cukor, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál őrölt kardamom magok, fél teáskanál só, 3 db tojás, 1,5 dl tejszín, vaj és liszt a forma kikenéséhez. Elkészítés: Keverjük össze először a száraz adalékokat, majd külön a nedves adalékokat. Végül óvatosan forgassuk őket össze. Kenjük ki a formát vajjal, majd hintsük be liszttel, vagy ha nincs kuglófformánk, akkor egy kerek mély jénaival tegyük ezt. Öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 55 perc alatt süssük készre. Ellenőrízzük tűpróbával, hogy megsült-e. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük, hogy egy fogpiszkálót szúrunk bele, és kihúzzuk. Ha tiszta marad, átsült a sütemény. Mikor kivesszük a sütőből fordítsuk ki a formából, pihentessük egy keveset, és csak utána tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |