Tutireceptek.hu fejléc

Svéd „cukor” kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl liszt,
1,25 dl cukor,
2 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál őrölt kardamom magok,
fél teáskanál só,
3 db tojás,
1,5 dl tejszín,
vaj és liszt a forma kikenéséhez.

Elkészítés:
Keverjük össze először a száraz adalékokat, majd külön a nedves adalékokat.
Végül óvatosan forgassuk őket össze.
Kenjük ki a formát vajjal, majd hintsük be liszttel, vagy ha nincs kuglófformánk, akkor egy kerek mély jénaival tegyük ezt.
Öntsük bele a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 55 perc alatt süssük készre.
Ellenőrízzük tűpróbával, hogy megsült-e.
Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük, hogy egy fogpiszkálót szúrunk bele, és kihúzzuk.
Ha tiszta marad, átsült a sütemény.
Mikor kivesszük a sütőből fordítsuk ki a formából, pihentessük egy keveset, és csak utána tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáslikőrkuglóf » Mini kuglófok » Mozart kuglóf » Gyümölcskuglóf
» Csokis-mogyorós kuglóf » Egyszerű kuglóf » Mazsolás kuglóf » Karácsonyi kuglóf
» Banánkuglóf » Kicsi kuglóf » Márvány kuglóf » Buborék kuglóf
» Pöttyös diós kuglóf » Diós márvány kuglóf » Tízperces kuglóf » Álkuglóf - Okostojástól


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.