| Svéd almás-áfonyás sütemény. receptSütemények, édességek Hozzávalók: A töltelékhez: * 1 kg alma * 5 ek citromlé * 60 g vaj * 50 g cukor * 75 g aprított mandula * 1 üveg vörös áfonya (370 ml) A tésztához: * 150 g puha vaj * csipet só * 100 g cukor * 1 cs vaníliás cukor * 3 tojás * 125 g zabpehely * 50 g liszt * 1 tk sütőpor * csipet fahéj * 25% tk darált kardamom Elkészítés: 1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével. 2. A vajat a cukorral és a mandulával egy lábasban melegítjük, míg a cukor elolvad, majd hozzáadjuk az almát. Jól összekeverjük, hűlni hagyjuk. Az áfonyát leszűrjük. 3. A tésztához a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 4. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a zabpehellyel, majd 2-3 adagban a tojásos masszához keverjük. 5. Egy tortaformának (26 cm átmérőjű) az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztának a 2/3-át a formában elsimítjuk. A tésztán elosztjuk az almát és az áfonyát. A maradék tésztát foltokban elosztjuk az almán. 6. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, az utolsó 10 percben takarjuk le sütőpapírral. 7. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Tálaljuk porcukorral megszórva. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés Tanácsok: :) (L) A receptet beküldte: Astrid. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |