| Sütőtöksaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg sütőtök (tisztítás után mérve) só 3 db savanyú uborka 2 marék savanyú káposzta 2 dl joghurt (kefir) 1 ek mustár 2 ek porcukor (édesítőszer) 2 ek étolaj őrölt bors Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára (nem túl puha) főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Az uborkát kockára, a savanyú káposztát- mivel túl hosszúak- rövidebbre aprítjuk. A joghurtot a mustárral meg a porcukorral ízesítjük. Az olajat belecsöpögtetjük, megborsozzuk, végül az előkészített anyagokkal összekeverjük. Hűtőszekrényben, letakarva fél napig érleljük, csak azután kínáljuk! Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 140 kcal A receptet beküldte: Donyta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |