| Sütés nélküli kekszes krémes-almás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: -12 db közepes alma (párolva, fahéjasan) -1 citrom leve -3-4 ek. cukor(az almához) -48 db vajas keksz (Lidl-ben vettem hozzá) -30 dkg mascarpone (én 50 dkg tettem bele simán elbírta) -4 dl tejszín (5dl tejszínt tettem bele) -3-4 ek. porcukor vagy ízlés szerint -1 vaníliás cukor Elkészítés: Az almát apró kockákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk majd kevés cukorral, fahéjjal sűrű almakompótot főzzünk, hagyjuk a lé nagy részét elpárolódni lassú tűzön.Hűtsük ki. Eközben verjük kemény habbá a tejszínt porcukorral,adjuk hozzá a mascarponét és a vaníliás cukrot. Ez lesz a másik réteg. Bármilyen tál vagy tepsi megteszi,aminek magas a széle,a rétegezés miatt!Nálam 3 réteg keksz került a sütibe vagyis rétegenként ez esetben 16 db.Ennyire vastagnak szerintem mindenképpen kell lenni a sütinknek. Az alsó réteg a vajas keksz.Erre 1 réteg almakrémet,rá pedig a tejszínes mascarponét kenem. Így folytatódik a rétegezés, míg tartanak az alapanyagok. A tetejére a krémes összetevők jönnek, meghintve egy kevés mandulaszirommal, esetleg krokanttal.Így célszerű a hűtőbe tenni legalább 3 órára, de legjobb 1 éjszakára. Tényleg könnyen elkészíthető,és mennyei! :) A receptet beküldte: Rékus* Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |