| Sütés nélküli gyümölcsös szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 gháztartási keksz 5-6 dbbanán 1 litertej 2 csomagcsokoládépuding 2 csomagvaníliapuding 250 gkrémtúró 8 ev. kanálkristálycukor 2 csomagvaníliacukor 500 ml33%-os habtejszín 2 ev. kanálporcukor 1 doboztejföl fahéj szóráshoz kerek babapiskóta mandarinkompót Elkészítés: Egy kisebb tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel, erre kerül a hosszában félbe vágott banán, végül az enyhén kihűlt csokoládépuding. A puding elkészítése: 250 ml tejet egy edénybe öntünk, hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 250 ml tejben feloldjuk a 2 csomag csokoládépudingot, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forrásban lévő cukros tejhez. Addig főzzük, míg a puding be nem sűrűsüdik. A pudingra újabb réteg háztartási kekszet teszünk és leöntjük a mandarinkompót levével, végül ráhelyezzük a mandarincikkeket. Elkészítjük a következő réteget: hasonlóan a csokoládépudinghoz elkészítjük a vaníliapudingot: 250 ml tejet 4 evőkanál cukorral felforralunk, majd hozzáöntjük a 250 ml tejben elkevert 2 csomag vaníliapudingot és kellő sűrűségűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl. Ehhez vagy csomagoló fóliával fedjük le (ezzel megóvjuk a csomósodástól, de lassabban hűl le), vagy láng nélkül folyamatosan kevergetjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót. A vaníliás-túrós keveréket rákanalazzuk a mandarinos kekszrétegre és egyenletesre simítjuk. A habtejszínt 2 kanál porcukorral habosra verjük, a kemény habhoz hozzákeverjük a tejfölt és alaposan elkeverjük. Folytatjuk a rétegezést. A vaníliás töltelékre rárétegezzük a babapiskótát, meglocsoljuk a mandarinkompót levével és rákanalazzuk a tejszínes-tejfölös krémet. Megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint megszórhatjuk kakaóval vagy csokoládéreszelékkel. A süteményt a hűtőszekrény felső polcára tesszük, és legalább 6 órát ott hagyjuk, hogy megkössön (legideálisabb egy éjszakán át hűtőben tartani). Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |