| Sült tészta paradicsommal és sonkával (4-6 adag) receptTésztafélék Hozzávalók: 30 dkg tészta 10 dkg gépsonka 1 fej hagyma 1 csokor petrezselyem 1 csokor kapor 4 érett, kemény paradicsom 6 dkg reszelt sajt egy csipetnyi õrölt szerecsendió só, bors 2 tojássárgája 2 tojás 2 dl tej 2 dl tejszín 1,5 dl hideg, zsírmentes marhahúsleves vaj és zsemlemorzsa a formához vaj Elkészítés: -A tésztát bõ sós vízben nem túl puhára fõzzük; szitán leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. -A paradicsomot megmossuk és vékonyra vágjuk. -A sonkát kis darabokra vágjuk. -A hagymát megtisztítjuk és durvára vágjuk. -Egy tûzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. -A hideg levest felverjük a tejjel, a tejszínnel, a tojásokkal, a tojássárgájával, a sajttal, sóval, borssal, szerecsendióval. -Hozzákeverjük a zöldfûszereket, a tésztát, a paradicsomot és a sonkát. -A masszát az elõkészített tálba töltjük, meghintjük frissen reszelt sajttal, vajdarabkákat teszünk a tetejére és elõmelegített sütõben 210 ºC-on 45 percig sütjük. Tanácsok: Friss salátával ízletes és kiadós vacsi. Tálaláskor is megszórhatjuk reszelt sajttal. A receptet beküldte: tigirl17 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |