| Sült karfiol sajttal és tejföllel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg karfiol, 2 db tojás, 8 dkg reszelt sajt, 4 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors. Elkészítés: Készítésekor 1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt, vajjal megkent tűzálló jénaitálba tesszük, és sózzuk, borsozzuk. Közben felütünk két tojást, és 2 dl tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot hozzáteszünk, majd sózzuk, borsozzuk és habverővel simára keverve ráöntjük a kelvirágra. Tetejét megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal és elmorzsolunk rajta 4 dkg vajat, és közép meleg sütőben kb 15-20 perc alatt pirosra és ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |