| Sült csirkecomb túrónokedlivel receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb 5-6 ágacska rozmaring oregánó borsikafű majoranna só őrölt színesbors 4 gerezd fokhagyma olívaolaj 3 fej vöröshagyma, kb. 3-4 mm-es karikákra vágva A túrónokedlihez: 25 dkg tehéntúró 40-50 dkg finomliszt 3 tojás nagy csipet só 2 dl víz Elkészítés: 1.A sütőt előmelegítjük 180 °C fokra /légkeverésen 160°C/. 2.A csirkecombokat besózzuk, beborsozzuk, s egy tepsibe fektetjük. 3.Aláöntünk olívaolajat. 4.Minden csirkecombra rápréselunk egy-egy gerezd fokhagymát, s bedörzsöljük vele. 5.Majd mindegyik csirkecombot megszórjuk a fűszerekkel, s finoman olajat csorgatunk a tetejükre is. 6.Befedjük a tepsit alufóliával, sütőbe toljuk, majd 25-30 percig sütjük. 7.Ezután levesszük az alufóliát, beleszórjuk a tepsibe a hagymakarikákat szétnyomkodva kissé, s meglocsoljuk az egész tetejét olajjal, majd visszatesszük a sütőbe. Még kb. 15-20 percig sütjük, menet közben még két-háromszor meglocsolgatjuk. Amikor kész, tálaljuk. A túrónokedli elkészítése: 1.A hozzávalókat egy tálban kikavarjuk. Kissé sűrűbb tésztát kell kapni, mint a hagyományos nokedlinél. 5-10 percig állni hagyjuk. 2.Ezalatt egy fazékban vizet forralunk, amibe egy evőkanál sót rakunk, s mikor felforrt, kanál segítségével nagyjából evőkanálnyi méretű galuskákat szaggatunk a vízbe. 3.Amikor feljöttek a víz színére, két-három percet várunk, majd leszűrjük. 4.Egy tálba tesszük, s a sült zsiradékával egy kicsit meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze. 5.Ezután tálaljuk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |