| Sült csirke sajtos zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: 1 db csirke, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 30 dkg zsenge zellerszár, 1 csomag újhagyma, 1 csomag snidling, 3 dkg zsír, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, fél citrom, 4 dl tej, só, 1 dl száraz fehér bor, 10 dkg reszelt parmezánsajt. Elkészítés: A megtisztított kibelezett csirkét kívül-belül megsózzuk,hasüregébe egy fej tisztított vöröshagymát és petrezselyemszárat teszünk. A zöldpaprikát hosszában négyfelé vágjuk,magházát ereitől kivágjuk,megsózzuk. A paradicsomot csillag alakban bevagdossuk,sózzuk, borsozzuk. Az alaposan megmosott zellerszárakat egyforma hosszúságú darabkákra vágjuk,forrásban levő,sós vízbe tesszük,öt percig főzzük,majd leszűrjük. A megtisztított újhagymát a zellerszárakhoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A csirkét vékonyan kizsírozott tepsibe, zsírral többször meglocsolva közepes hőfokon 45-50 perc alatt megsütjük. Közben egy evőkanálnyi vajban lisztet pirítunk,apróra vágott snidlinget keverünk hozzá. Tejjel felengedjük és sóval, fehérborral,citromlével ízesítve mártás sűrűségűre forraljuk.A zöldpaprikát,a paradicsomot,a zellerszárat és az újhagymát parnezánnal meghintjük,grillsütőben megsütjük és tálalás előtt olvasztott vajjal meglocsoljuk. A megsült csirkét nyolcfelé vágjuk,a sajtos zöldségekkel körítjük,és snidlingmártárssal tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |