| Sült csirke naranccsal és rozmaringos burgonyával (4 személyre) receptHúsételek Hozzávalók: egy nagyobb, sütni való csirke (kb. 1,három kg) egy egész narancs három rozmaringág 800 g burgonya három evőkanál olaj fél teáskanál őrölt fahéj egy teáskanál őrölt paprika só bors Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200° C-ra. Leöblítjük a csirkét, szárazra töröljük és nyolcfelé vágjuk. Forró vízzel megmossuk a narancsot, félbevágjuk és felszeleteljük. Lecsipkedjük a rozmaringágról a leveleket és nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban az olajjal és jó alaposan megszórjuk fahéjjal, paprikával, sóval és borssal. A fűszeres csirkét és burgonyát elterítjük egy tepsiben és 200° C-on, öt perc alatt megsütjük, miközben időnként megforgatjuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |