Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirke naranccsal és rozmaringos burgonyával (4 személyre) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy nagyobb, sütni való csirke (kb. 1,három kg)
egy egész narancs
három rozmaringág
800 g burgonya
három evőkanál olaj
fél teáskanál őrölt fahéj
egy teáskanál őrölt paprika

bors

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 200° C-ra. Leöblítjük a csirkét, szárazra töröljük és nyolcfelé vágjuk. Forró vízzel megmossuk a narancsot, félbevágjuk és felszeleteljük. Lecsipkedjük a rozmaringágról a leveleket és nagyobb darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban az olajjal és jó alaposan megszórjuk fahéjjal, paprikával, sóval és borssal. A fűszeres csirkét és burgonyát elterítjük egy tepsiben és 200° C-on, öt perc alatt megsütjük, miközben időnként megforgatjuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell karfiolbundában » Debreceni csirkemell » Rác csirkecomb » Currys csirke Maris modra
» Sajtos csirketorta » Argentin csirke » Őszibarackos csirkemell » Csirkegombóc
» Csirkecomb mustármártásban » Babedli (4 személyre) » Csirkecomb ananászraguval » Cajun csirke
» Tejszines sajtoscsirkemell » Sárgarépás csirkeszárny » Majoránnás csirkemellfilé » Banános csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.