| Sült csípős, pikáns csirkeszárny receptHúsételek Hozzávalók: 12 db csirkeszárny, napraforgó olaj, frissen őrölt fekete bors, só. A páchoz: 6 evőkanál mustár, 1 evőkanál darált csípős paprika, 2 evőkanál méz. A köret: rizs, vagy sült burgonya. A tálaláshoz: vágott petrezselyemzöld, idény szerinti saláta vagy savanyúság Elkészítés: A szárnyakat megmossuk és szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt, a mézet és a darált csípős paprikát jól összekeverjük és a szárnyakra kenjük. A húsdarabokat alaposan bekenve néhány órára hűtőbe tesszük. Egy tepsibe olajat öntünk és a szárnyakat beletesszük. A maradék pácot ráöntjük a tetejére, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 perig sütjük. Ha már megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejüket aranybarnára sütjük. Rizzsel, vagy Tetszőlegesen körettel hozzá illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Frissen az igazi. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |