| Mascaprónés piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 tojás 20 dkg porcukor 10 dkg rizsliszt 25 dkg mascaprone 5 dkg vaj 1 kisdoboz vaníliás krémtúró fél citrom leve Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverem, a fehérjét kemény habbá verem, majd a kikevert sárgába először a rizslisztet, majd a habbá vert fehérjét is lassan hozzá keverem. Előmelegített légkeverős sütőben 180 fokon, 10 percig (tűpróbáig) sütöm. Sütőpapírt eltávolítom,megvárom még kihül. A krém hozzávalókat tálba teszem, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor , krémtúró, mascaprone, fél citrom leve. Jól kikeverem, majd a hosszában kettévágott, kihült piskótára kenem, hagyok a tetejére is. Jó étvágyat! Tanácsok: Helyettesíthetjük a krémnek valókat laktózmentes alapanyagokkal, így tejérzékenyek is fogyaszthatják! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: PINKTÓBER Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |