| Spenótos túrógombóc tejfölösen receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50 dkg friss spenót 50 dkg túró 3-4 evőkanál búzadara 1 tojás 1-2 evőkanál parmezán jellegű sajt só liszt A tálaláshoz: tejföl medvehagyma Elkészítés: A spenótot alaposan megmossuk, majd lobogó bő vízben néhány percig főzzük, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. Így megmarad a spenót friss zöld színe. A spentóból a vizet kinyomkodjuk, de nem öntjük el, hanem ezt a levet egy későbbi levesfőzés során felhasználjuk, mert ez nagyon finom. A spenótot ezután aprítjuk vagy pürésítjük. Közben a túrót áttörjük villával vagy egy szitán keresztül, hozzáadjuk a búzadarát, a parmezánt, a sót, a tojást és a spenótot. Pihentejük legalább fél órát, hogy a búzadara megszívja magát. Ezután kis gombócokat formálunk, megforgatjuk lisztben, és lobogó vízben kifőzzük. Ez akár lehet a spenót főző vagy hűtő vize is. Tejföllel és (ha épp szezonja van) medvehagymával tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |