| Spenótos galuska krémsajttal leöntve receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg finomliszt 5 db tojás 40 dkg fagyasztott spenót 4-5 gerezd fokhagyma só őrölt feketebors A mártáshoz: 10 dkg finomliszt 10 dkg vaj 1 l tej 20 dkg rokfort vagy márványsajt só /ha szükséges/ ételízesítő őrölt fehérbors Elkészítés: 80 dkg lisztből, az 5 tojásból és a kiolvasztott parajból galuskatésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/, ételízesítővel és borssal. Tálalásnál a galuskát a mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |