Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos galuska krémsajttal leöntve recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg finomliszt
5 db tojás
40 dkg fagyasztott spenót
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors
A mártáshoz:
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 l tej
20 dkg rokfort vagy márványsajt
só /ha szükséges/
ételízesítő
őrölt fehérbors

Elkészítés:
80 dkg lisztből, az 5 tojásból és a kiolvasztott parajból galuskatésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, mint a hagyományos galuskát.

A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet, és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belemorzsoljuk a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, mert a sajt sós/, ételízesítővel és borssal.

Tálalásnál a galuskát a mártással kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótós hústekercs » Spenótos lasagne » Spenótos rakott krumpli » Spenótos sajtos metélt
» Spenótos batyu » Spenótos töltött tojás » Spenótos rétes » Spenótos rakott csirkemell
» Kapros-túrós galuska » Rakott túrós galuska » Spenótos sajtos tészta » Spenótos nokedli
» Spenótos-tonhalas spagetti » Spenótos csicserikrémleves » Vajgaluska » Könnyű Spenótos hústekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.