| Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé 500 g fagyasztott spenót 2 tojás 3-4 gerezd fokhagyma 3-4 ek reszelt parmezán sajt 1 marék dió 1,5 dl főzőtejszín só,bors, sült hal fűszerkeverék Elkészítés: A fagyasztott spenótot egy edényben felmelegítem 3-4 gerezd fokhagymát belepréselek, sózom, borsozom, hozzáadom a 1,5 dl tejszínt és összeforralom. Hagyom jól kihűlni, majd belekeverek 2 egész tojást. A halakat besózom, borsozom, halak fűszerkeverékkel megszórom. Hőálló üvegtálba fektetem a halszeleteket és kb. 20 percig (ha fagyottan rakom sütőbe, ha nem akkor sokkal kevesebb idő elég, kb 10 perc) sütőbe rakom 180 C-ra alufóliával letakarva. Ha átsült leveszem az alufóliát, rákanalazom a spenótos keveréket, megszórom bőven parmezánnal, és diót reszelek rá citromhéj reszelőn. Kb. 10-15 percig sütöm és kész. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 250 kcal A receptet beküldte: pierrot Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |