| Souvlaki tzatzikivel receptHúsételek Saláták, öntetek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, de lehet borjúcomb vagy marhabélszín is 1 húsos zöldpaprika 1 vöröshagyma 1 evőkanál görög fűszerkeverék (készen kapható) 6 evőkanál olaj (olíva is lehet) a tzazikihez: 1,2 kg kígyóuborka, só 5 dl 20%-os tejföl 4 dl joghurt 0,5 dl olívaolaj 0,3 dl vörösborecet őrölt fehér bors 1 kis fej fokhagyma olivabogyó díszítéshez Elkészítés: A húst kétcentis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A hagymát lehéjazzuk, cikkekre vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat felváltva 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. A fűszerkeveréket az olajjal összekeverjük és ezt a nyársakra locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje, majd letakarva, hűtő-szekrényben egy éjszakán át érlel-jük. A tzazikihez a kígyóuborkát lereszeljük, kissé besózzuk és 20-25 percig állni hagyjuk. A tejfölt és a joghurtot miután a savót leöntöttük róluk összekeverjük, majd az olajat meg a borecetet hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, őrölt fehér borssal meg zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül a jól kinyomkodott uborkát is beleforgatjuk. Letakarva hűtőszekrényben 4-5 órán át érleljük. A nyársakat forró rostsütő lapon vagy serpenyőben, többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük, de elkészíthetjük 200 °C-os sütőben 18-20 perc alatt is. A tzazikivel tálaljuk. Úgy is asztalra adhatjuk, hogy a tzazikit előételként kínáljuk, a souvlakihoz pedig tepsiben sült burgonyát adunk. Elkészítési idő: 1 óra + érlelés. Egy adag: 730 kcal / 3052 kJ. Italajánlat: száraz fehérbor Somlói Hárslevelű '98. Tanácsok: Én imádom... Ha gondolod ..én még szalonnával , gombával , padlizsánnal és uborkával szoktam feldobni a nyársat:) De ez mindenkinek az ízlésére van bízva. Jó étvágyat hozzá!!! Elkészítési idő: 1 perc Kalóriatartalom: 730 k kcal A receptet beküldte: edómami Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |