Tutireceptek.hu fejléc

Sóskapuding (édes sóska főzelék) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Személyenként

1/2 kg sóska,
1 db tojás (ha kicsik akkor kettő),
2-2.5 dl tej,
olaj,
cukor,
só,
1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy liszt).

Elkészítés:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát.
Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát.
Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evő kanállal, ízlés szerint.
Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral.
Ezt felöntöm tejjel, csomó mentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm.
Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját.

Tanácsok:
Frissen jó fogyasztani.
A hab hozzáadása után már nem jó melegíteni.
Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.
Nagyon szeretik.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyers sóskaleves » Zöldbab fözelék krumplival » Borsos burgonyafőzelék » Anyu-féle sóska
» Tejszínes cukini főzelék » Joghurtos zellerfőzelék » Zöldbab főzelék II. » Spárgafőzelék
» Tökfőzelék .. » Endívia főzelék » Joghurtos brokkoli főzelék » Salátafőzelék
» Zöldborsófőzelék extra » Sóskamártás 2. » Klasszikus lencsefőzelék » Sóska télire


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.