| Érlelt sajt receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 l nagyon sûrû tejföl, 1 teáskanál rum, 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors Elkészítés: A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertõtlenített, tiszta, ritka szövésû vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idõ alatt az összes savó kicsurog belõle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom, és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek, és egy hétig érlelem. Ezután hûtõszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával. Rendkívül finom! Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |