Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Fél adaghoz:

fél csomag instant élesztő

1,5 dl tej

5 dkg vaj

1/2 ek. só

1/2 kiskanál cukor

250 gr liszt (150 gr rétes és 100 gr sima)

Elkészítés:
A tej felét meglangyosítottam, a cukrot hozzáadtam, és az élesztőt felfuttattam benne.
Ez került a kenyérsütőgép aljára, erre mértem ki a liszteket, majd a sót. 20 perc alatt tésztává dagasztotta a gép, és egy óra alatt a duplájára kelt.
A tésztát kétfelé vettem, mert falatnyi hajtoványokat szerettem volna.
Kinyújtottam, megkentem mustáros tejföllel, még egy picit megsóztam, megszórtam a reszelt sajtokkal, sonkadarabokkal és lilahagyma kockákkal. Szorosan feltekertem, és rombuszalakúra szeleteltem.
A két tekercsből pontosan annyi hajtovány készült, ami ráfért egy gáztepsire, kb. 32 darab. A tetejüket megkentem egy tojássárgájával, és megszórtam sajttal, magokkal.
Még kb. 20 percet kelt a tepsin, aztán 190 fokon 20-25 perc alatt sült meg.


A receptet beküldte: VWendy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Sonkás-Sajtos Gofri » Sonkás-sajtos guba » Sonkás-sajtos kelbimbó
» Sonkás-sajtos croissant » Hajtogatott túrós pogácsa » Sonkás-sajtos virágok » Hajtogatott tepertős pogi
» Sonkás-sajtos kifli » Sonkás-sajtos muffin » Hajtogatott leveles tészta » Burgonyás tea kifli
» Pankek Maris modra » Csavart sajtos » Porhanyós sajtos pogácsa » Retro sajtos tallér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.