| Sonkás-sajtos hajtogatott rombuszok receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Fél adaghoz: fél csomag instant élesztő 1,5 dl tej 5 dkg vaj 1/2 ek. só 1/2 kiskanál cukor 250 gr liszt (150 gr rétes és 100 gr sima) Elkészítés: A tej felét meglangyosítottam, a cukrot hozzáadtam, és az élesztőt felfuttattam benne. Ez került a kenyérsütőgép aljára, erre mértem ki a liszteket, majd a sót. 20 perc alatt tésztává dagasztotta a gép, és egy óra alatt a duplájára kelt. A tésztát kétfelé vettem, mert falatnyi hajtoványokat szerettem volna. Kinyújtottam, megkentem mustáros tejföllel, még egy picit megsóztam, megszórtam a reszelt sajtokkal, sonkadarabokkal és lilahagyma kockákkal. Szorosan feltekertem, és rombuszalakúra szeleteltem. A két tekercsből pontosan annyi hajtovány készült, ami ráfért egy gáztepsire, kb. 32 darab. A tetejüket megkentem egy tojássárgájával, és megszórtam sajttal, magokkal. Még kb. 20 percet kelt a tepsin, aztán 190 fokon 20-25 perc alatt sült meg. A receptet beküldte: VWendy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |