| Sertéshústekercsek grillezett paprikával receptHúsételek Hozzávalók: 185 ml marhahúsleves (leves kockából) 2 teáskanál szójaszósz 2 evőkanál vörösbor 2 teáskanál magos mustár 2 teáskanál kukoricaliszt 1 piros húsú paprika 4 × 150 g sovány sertéscombszelet 90 g ricotta 2 újhagyma, finomra vágva 1 gerezd fokhagyma, összezúzva 75 g rukolasaláta 5 kis szelet sovány prosciutto (kb. 35 g) főzéshez használatos olajspray Elkészítés: 1. A szósz elkészítéséhez tegyük a marhahúslevest, szójaszószt, vörösbort és mustárt egy edénybe. Keverjük el a kukoricalisztet 1 evőkanál liszttel, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Kevergessük, amíg fel nem forr. 2. Negyedeljük a paprikát, távolítsuk el a magokat és ereket. Grillezzük a paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és fekete lesz. Tegyünk rá nedves konyharuhát, majd amikor kissé kihűlt, hámozzuk meg, a húsát vágjuk vékony csíkokra. 3. Verjük ki mindegyik hússzeletet vékony lapokra. Keverjük össze a ricottát, hagymát, fokhagymát egy tálban, majd egyforma adagokat tegyünk mindegyik hússzeletre. A tetejére tegyük a rukolasalátát és a prosciuttót. 4. Tegyük a paprika negyedét a hússzelet egyik végére, és tekerjük fel a szeleteket. Szúrjuk át fogpiszkálóval. 5. Permetezzünk olajat egy teflonserpenyőbe, és közepes lángon süssük a sertéshústekercseket 5 percig, vagy amíg jól megbarnulnak. Adjuk hozzá a szószt, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig, vagy amíg a hústekercsek átfőnek. Távolítsuk el a fogpiszkálókat. Szeleteljük fel, és a szósszal együtt kínáljuk. Tanácsok: Négy adag elkészítéséhez elegendő. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 220 kcal Szénhidráttartalom: 3,5 gramm Zsírtartalom: 5 gramm A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |