| Semla receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 gr élesztő 2,5 dl tej 7 dl liszt 1 dl cukor 1 teáskanál kardamóm 2 csipet só 75 gr vaj 150 gr mandulamassza 2 ek tej 3 dl tejszín porcukor a szóráshoz Elkészítés: 2,5 dl langyos tejben felolvasztunk 25 gramm élesztőt. Egy tálba kimértem 7 dl lisztet, 1 dl cukrot, 1 teáskanálnyi kardamómot, 2 csipet sót, hozzáöntöttem az élesztőt tejet és összedagasztani. Mikor már jól összeállt a tészta, hozzárakni még 75 gramm szobahőmérsékletű vajat, és tovább dagasztani, összesen úgy 15 percig. Konyharuha alatt 45 percig kelt a tészta. Ezt követően 12 gombócot formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Ismét konyharuha alá kerültek újabb 30 percre. Közben begyújtjuk a sütőt 225 fokra és némi tejjel történő megkenés után nagyjából 12 perc alatt kisütjük a zsemlécskéket. 150 gramm mandulamasszát két evőkanál tejjel kenhetővé keverünk.Levágjuk a zsemlécskék tetejét, megkenjük az alsó felüket a mandulakrémmel, majd habzsákból 3 dl tejszínből vert habot nyomunk, a hab tetejére visszarakjuk a zsemlék levágott részét és végül porcukorral szórjuk meg a semlákat. Tanácsok: Mandulamassza híján marcipánt, vagy fele-fele pucolt, őrölt mandulát és cukrot ajánlok A receptet beküldte: Nyuszogó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |