Tutireceptek.hu fejléc

Semla recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 gr élesztő
2,5 dl tej
7 dl liszt
1 dl cukor
1 teáskanál kardamóm
2 csipet só
75 gr vaj
150 gr mandulamassza
2 ek tej
3 dl tejszín
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
2,5 dl langyos tejben felolvasztunk 25 gramm élesztőt. Egy tálba kimértem 7 dl lisztet, 1 dl cukrot, 1 teáskanálnyi kardamómot, 2 csipet sót, hozzáöntöttem az élesztőt tejet és összedagasztani. Mikor már jól összeállt a tészta, hozzárakni még 75 gramm szobahőmérsékletű vajat, és tovább dagasztani, összesen úgy 15 percig. Konyharuha alatt 45 percig kelt a tészta.

Ezt követően 12 gombócot formázunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Ismét konyharuha alá kerültek újabb 30 percre. Közben begyújtjuk a sütőt 225 fokra és némi tejjel történő megkenés után nagyjából 12 perc alatt kisütjük a zsemlécskéket.

150 gramm mandulamasszát két evőkanál tejjel kenhetővé keverünk.Levágjuk a zsemlécskék tetejét, megkenjük az alsó felüket a mandulakrémmel, majd habzsákból 3 dl tejszínből vert habot nyomunk, a hab tetejére visszarakjuk a zsemlék levágott részét és végül porcukorral szórjuk meg a semlákat.

Tanácsok:
Mandulamassza híján marcipánt, vagy fele-fele pucolt, őrölt mandulát és cukrot ajánlok


A receptet beküldte: Nyuszogó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szarvacska » Diós baklava 2. » Csokoládés banános tekercs » Téli meggyestorta
» Krémsajt torta » Citromos álom » Citromkifli » Pöstyéni túrós
» Különleges kiflifelfújt...... » Túrótorta- gluténmentesen is » Almás-krémes csoda » Diós körtetorta
» Könnyű túrós pite » Meggyes-mákos sütemény » Mandulás csokifelfújt » Mézeskalács függelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.