| Semifreddo alla straciattela receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 főre: 400 g tejszín 3 tojás 75 g cukor 1 cs vaníliás cukor 200 g nugátkrém (nutella) 50 g keserű csokoládé 1-2 ek cukrozatlan kakaópor Elkészítés: A tejszínt kemény habba verjük. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi mixerrel kb. 10 perc alatt habosra keverjük. A tejszínt óvatosan hozzákeverjük. A nugátkrémet felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. A csokoládét apróra vágjuk. Egy 1,5 l űrtartalmú hosszúkás formát háztartási fóliával kibélelünk. A fagylalt (tejszínes) krémet az előkészített formába öntjük. A folyékony nugátkrémet és a kockákra vágott csokoládét elosztjuk a krémre. Egy villa segítségével márványosra keverjük. Fóliával lefedjük, és legalább 8 órára a fagyasztóba tesszük. 10-15 perccel a tálalás előtt a semifreddot kivesszük a hűtőből, kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát, kakaóval megszórjuk. Szeletekre vágjuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |