| Sárgarépás muffin aszalt vörösáfonyával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás, 20 dkg cukor, 3 dkg vaj, 1 evőkanál rum, 1 db finomra reszelt sárgarépa, 8 dkg durvára vagdalt aszalt vörös áfonya, 20 dkg liszt, háromnegyed csomag sütőpor, 1,5 dl tej Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a reszelt sárgarépát, és 6 deka durvára vagdalt vörös áfonyát. Átkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tej hozzáadásával simára keverjük. Ezt a műveletet legjobb, ha szilikonos keverőlapáttal végezzük. Ha a masszánk egynemű, lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A muffin formákat vékonyan kivajazzuk, és háromnegyedig töltjük a habos masszával, majd a tetejüket megszórjuk a maradék áfonyával. Ezután, 190 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, pár percet pihentetjük, és enyhe csavaró mozdulattal kivesszük a formából. Ha ez nem sikerül, tompa élű késsel körbevágjuk, és most már így könnyen ki tudjuk emelni a muffinokat. Forrón vagy melegen tálaljuk, de hidegen, tea mellé is kitűnő. Tanácsok: Aszalt vörösáfonyát elérhető áron kaphatunk piacokon kimérve, vagy áruházakban előre csomagolva. Egészséges csemege egyszerű nassoláshoz is, de turmixot is készíthetünk belőle. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |