| Sárgarépás, hússal rakott karfiol receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol 6-7 db sárgarépa ételízesítő,1dl víz 0,5 kg darált hús 1 fej hagyma ételízesítő, őrölt bors 2 db nyers tojás 1 nagy pohár 12 %-os tejföl reszelt sajt Elkészítés: A karfiolt és sárgarépát megtisztítottam, rózsáira szedtem illetve ferdén feldaraboltam, megmostam, rászórtam az ételízesítőt, kb. 1 dl vizet aláöntöttem és főni tettem. Amíg főtt, előpároltam a húst. Teflon bevonatú serpenyőt melegítettem elő, amikor felforrósodott, beleraktam a darált húst, állandóan kevergetve fehéredésig sütöttem, majd hozzátettem a felkockázott hagymát, ételízesítőt, őrölt borsot és addig sütöttem míg már pirulni kezdett. Egy kisebb tepsibe szűrőlapáttal beleszedtem a zöldségeket, egyenletesen elterítettem rajta az elősütött húst. A két tojást elhabartam 4 evőkanál 12 %-os tejföllel, jól összeturmixoltam és a rakottasra öntöttem. Tetejére simítottam a maradék tejfölt, sajtot reszeltem rá, és az előmelegített sütőbe toltam. Addig sütöttem, míg szép barna lett, majd felkockázva tálaltam. Tanácsok: Nagyon finom, nem hizlal!:) A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |