Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás, hússal rakott karfiol recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej karfiol
6-7 db sárgarépa
ételízesítő,1dl víz
0,5 kg darált hús
1 fej hagyma
ételízesítő, őrölt bors
2 db nyers tojás
1 nagy pohár 12 %-os tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
A karfiolt és sárgarépát megtisztítottam, rózsáira szedtem illetve ferdén feldaraboltam, megmostam, rászórtam az ételízesítőt, kb. 1 dl vizet aláöntöttem és főni tettem.
Amíg főtt, előpároltam a húst. Teflon bevonatú serpenyőt melegítettem elő, amikor felforrósodott, beleraktam a darált húst, állandóan kevergetve fehéredésig sütöttem, majd hozzátettem a felkockázott hagymát, ételízesítőt, őrölt borsot és addig sütöttem míg már pirulni kezdett. Egy kisebb tepsibe szűrőlapáttal beleszedtem a zöldségeket, egyenletesen elterítettem rajta az elősütött húst. A két tojást elhabartam 4 evőkanál 12 %-os tejföllel, jól összeturmixoltam és a rakottasra öntöttem. Tetejére simítottam a maradék tejfölt, sajtot reszeltem rá, és az előmelegített sütőbe toltam. Addig sütöttem, míg szép barna lett, majd felkockázva tálaltam.

Tanácsok:
Nagyon finom, nem hizlal!:)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rakott tál » Rakott cukkini sajttal » Citromos rakottas » Sárgarépás reggeli ital
» Magyaros rakott csirke » Rakott sajtos » Rakott zöldborsó » Klasszikus rakott karfiol
» Rakott káposzta » Tejszínes rakott krumpli » Csirkés rakott krumpli » Karfiollal rakott burgonya
» Tepsis brokkoli (rakott) » Gyros csirke hússal » Hússal rakott tök » Rakott savanyú káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.